Over

MAKAI
Reflectie aan zee

MAKAI, Hawaiiaans voor ‘in de richting van de zee’, is opgezet om het bedrijfsleven meer met de natuur te laten verenigen. Er bestaat soms geen pauze knop en elke dag zijn er weer nieuwe brandjes te blussen. Waar in de natuur je gewoon even hoeft te zijn en dat is dan genoeg. 

 

Bij MAKAI zetten we die dagelijkse zaken opzij en nemen we de tijd voor reflectie. Reflecteren betekent dat je jezelf een spiegel voorhoudt om zo stil te staan bij hoe je bijvoorbeeld werkt, welke keuzes je daarbinnen maakt, welke vaardigheden je inzet en hoe dat voelt. Omdat wij weten dat er tijdens kantooruren vaak weinig tijd over blijkt te zijn, stimuleert MAKAI bedrijven deze dagen actief van te voren te blokken.  

Juist door af en toe buiten te zijn kun je alles van je afschudden. Wetenschappelijk is bewezen dat men per dag maar maximaal 4 uur per dag echt productief kan zijn. Dus waarom zouden we dan die volle 8 uur willen knallen in plaats van optimaal gebruik maken van die 4 uur?

Oprichtster 
Sanne Vermeij
 

info@ma-kai.nl | Phone: 06-34536224

"Ik ben opgeleid tot bedrijfskundige en communicatie expert. Ik krijg heel veel energie van het begeleiden van werksessies waarbij ik als externe facilitator allerlei nodige vragen kan stellen. Teams krijgen hierdoor de ruimte om echt even na te denken en op een efficiënte manier tot belangrijke inzichten te komen. 

In mijn vrije tijd ben ik te vinden bij of in de zee. Toen ik zelf nog in Amsterdam woonde 'ontvluchtte' ik de stad vaak om rust te vinden aan de zee. 

Met MAKAI bied ik datgene dat ik zelf altijd al deed terwijl ik studeerde en werkte in de stad. Ik zocht vaak de natuur op om ruimte en rust te vinden en weer even op te laden. Nu help ik bedrijven door een MAKAI dag in te plannen. Om diezelfde rust met het gehele team te kunnen vinden, zodat de juiste resultaten kunnen worden geboekt."

  • Black LinkedIn Icon